muffiny bananowe z orzechami

Muffiny bananowe z orzechami

Muffiny bananowe, które nie wymagają użycia cukru z nutą cynamonu i orzechową nutą? Jestem na tak!

Składniki (na około 12 sztuk):

  • 2 banany
  • 320g mąki orkiszowej tortowej (2 szklanki)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • jajo
  • 100g erytrytolu
  • dojrzały banan
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 40ml mleka roślinnego lub krowiego
  • 125ml oleju rzepakowego
  • 50g orzechów
składników muffinek

Wykonanie:

Banany rozgnieć widelcem.

Wymieszaj suche składniki: mąka, proszek, soda, słodzik, cynamon, orzechy posiekane.

rozgnieciony banan

Wymieszaj trzepaczką puree z bananów z jajkami, dodaj mleka i oleju.

Połącz suche składniki z mokrymi. Wymieszaj.

suche do mokrych

Przełóż do foremek. Wychodzi około 12 sztuk.

muffiny bananowe przed pieczeniem

Piecz 30 minut w 180 stopniach piekarnik góra-dół.

muffiny bananowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *