Fit ciastka czekoladowe

Smakują lepiej, niż te z Mc Donald’s i Starbucks. Potrójnie czekoladowe bez dodatku cukru.

Składniki:

  • 100 g mąki orkiszowej tortowej
  • 60g mąki żytniej
  • 20g mąki kokosowej
  • 35g kakao
  • 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 125g masła
  • jajo
  • 80 g erytrytolu
  • 90g rodzynek
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • tabliczka gorzkiej czekolady
składniki ciastek
Składniki w temperaturze pokojowej.

Wykonanie:

Masło rozetrzyj z erytrytolem na gładką masę przy użyciu tłuczka lub miksera. Dodaj jajo.

Wymieszaj suche składniki.

Czekolady posiekaj na drobną kostkę.

Wymieszaj suche składniki oraz czekoladę i rodzynki z utartym masłem. Ma powstać sypka masa.

Sklej rękami kulki. Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszcz łyżką lub dłonią.

Piecz w temperaturze 170 stopni góra-dół 11 minut.

Studź na kratce. Pozwól im ostygnąć, a najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy spędzą noc pod bawełnianą ściereczką.

gotowe ciastka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *