Lekkie jak chmurka ciasto kokosowe z malinami bez cukru. Pyszna i lekka propozycja.
Składniki:
- 6 jaj
- 3 łyżki zmielonego na puder słodzika
- 55 g mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- maliny
![Gotowe składniki](https://rakickafoodconcept.pl/wp-content/uploads/2022/08/IMG_6554-1-768x1024.jpeg)
Wykonanie:
Białka ubij na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodając słodzik. Do ubitej piany wmieszaj na najniższych obrotach żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia.
![Składniki ciasta](https://rakickafoodconcept.pl/wp-content/uploads/2022/08/IMG_6555-1-768x1024.jpeg)
Przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na to rozłóż maliny. Piecz w 180stopniach góra-dół około 25minut lub krócej.
![Ciasto kokosowe przed pieczeniem](https://rakickafoodconcept.pl/wp-content/uploads/2022/08/IMG_6603-1-768x1024.jpeg)
![Ciasto kokosowe z malinami](https://rakickafoodconcept.pl/wp-content/uploads/2022/08/IMG_6608-1-768x1024.jpeg)
Witam![🙂](https://s.w.org/images/core/emoji/15.0.3/svg/1f642.svg)
Czy można wiedzieć jaka była średnica użytej tortownicy ?
Dziękuje
Pozdrawiam
Standardowa 24cm
Pozdrowienia