marchewkowe babeczki bez cukru

Babeczki marchewkowe bez cukru

Bardzo proste w wykonaniu babeczki marchewkowe z cynamonową nutą.

Składniki na 14 sztuk:

  • 200g mąki orkiszowej
  • 70g słodzika
  • 2 jaja
  • 200g marchewki obranej i startej na drobnych oczkach na tarce
  • mała pomarańcza wyfiletowana (obrana i pokrojona tak, aby było jak najmniej białych włókien, posiekana w kostkę, razem z sokiem)
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 50 g posiekanych migdałów
  • 120g roztopionego masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cynamonu

Wykonanie:

Wymieszaj składniki. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni góra-dół. Ciasto wyłóż do 14 foremek papierowych na babeczki. Wstaw do piekarnika i piecz około 40 minut do suchego patyczka.

Wierz możesz posmarować masłem orzechowym lub pistacjowym. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *