Babeczki z dyni. Bez cukru, bez glutenu. Zdrowa alternatywa dla tradycyjnych babeczek. Fit słodycze w Twojej kuchni dostępne od dziś.
Receptura:
- szklanka puree z dyni
- jajo
- 4 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego
- łyżka melasy lub syropu klonowego
- szklanka mąki z cieciorki lub ryżowej
- 10 łyżek ksylitolu
- 3 łyżki płatków owsianych górskich
- łyżka kakao
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- łyżeczka sody (w opcji z glutenem pół na pół z proszkiem do pieczenia)
- garść pokrojonych migdałów, garść pestek dyni, szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej
Wykonanie:
Suche łączymy ze sobą. Mokre łączymy ze sobą. Następnie suche do mokrych i dokładnie mieszamy. Prościej się nie da. Przełóż do foremek sylikonowych. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
Zajadaj!