babeczki z dyni

Babeczki z dyni

Babeczki z dyni. Bez cukru, bez glutenu. Zdrowa alternatywa dla tradycyjnych babeczek. Fit słodycze w Twojej kuchni dostępne od dziś.

Receptura:

  • szklanka puree z dyni
  • jajo
  • 4 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego
  • łyżka melasy lub syropu klonowego
  • szklanka mąki z cieciorki lub ryżowej
  • 10 łyżek ksylitolu
  • 3 łyżki płatków owsianych górskich
  • łyżka kakao
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • łyżeczka sody (w opcji z glutenem pół na pół z proszkiem do pieczenia)
  • garść pokrojonych migdałów, garść pestek dyni, szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatołowej

babeczki z dyni

Wykonanie:

Suche łączymy ze sobą. Mokre łączymy ze sobą. Następnie suche do mokrych i dokładnie mieszamy. Prościej się nie da. Przełóż do foremek sylikonowych. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut.

Zajadaj!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *