budyń jaglany

Budyń jaglany na mleczku kokosowym

Budyń bez mąki i sztucznych aromatów i barwników? Nic prostszego. Wykorzystaj kaszę jaglaną.

Słodka rozpusta z profitami zdrowotnymi w bonusie? Czego chcieć więcej!

Już dziś zrób budyń jaglany na mleczku kokosowym.

Budyń jaglany na mleczku kokosowym
Oceń przepis
Wydrukuj
Składniki
  1. ½ woreczka ugotowanej na wodzie kaszy jaglanej
  2. 4 łyżki mleczka kokosowego
  3. 1 łyżka miodu
  4. ½ pokrojonej na plastry miękkiej gruszki (jedyny owoc, który zawiera jod)
  5. ½ łyżeczki nasion chia (nasiona szałwii hiszpańskiej, bogate w kwasy omega3) do posypania
Przygotowanie
  1. Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem, gotować według instrukcji na opakowaniu.
  2. Użyć ½ woreczka, dodać mleczko kokosowe i miód, zblendować na gładką masę.
  3. Na wierzchu ułożyć obraną i pokrojoną w plasterki gruszkę.
  4. Posypać ziarenkami chia.
  5. Jeść!
Wskazówki
  1. Wartość energetyczna:
  2. W porcji 391 kcal, 6,6g białka, 10,4g tłuszczy, 69,2g węglowodanów, 236,6mg potasu (5%zapotrzebowania), 92mg magnezu (26% zapotrzebowania)
Poradnia dietetyczna Trzebnica | Wrocław http://rakickafoodconcept.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *