magdalenki na redukcji

Magdalenki na redukcji

——–For English scroll down——–

Mała i słodka przekąska do kawy, idealna na redukcji. Ekspresowa w przygotowaniu. Należy jedynie zaopatrzyć się w formę do magdalenek.

Składniki na około 16 sztuk:

  • 80g masła (około 8 łyżek)
  • jajo
  • 40g ksylitolu lub erytrytolu
  • 75g mąki orkiszowej (około pół szklanki)
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Rozpuścić masło. W oddzielnym naczyniu wymieszać jajo i ksylitol. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dobrze wymieszać.

Dodać rozpuszczone masło i odstawić na 30 minut.

ciasto na magdalenki

Wypełnić 3/4 formy na magdalenki. Piec około 7 minut w 200 stopniach lub w urządzeniu typu Snack Collection Tefal około 3 i pół minuty.

magdalenki na redukcji

Fit Madeleines

Ingredients:

  • 80g of butter (about 8 tablespoons)
  • egg
  • 40g of xylitol or erythritol
  • 75g of spelled flour (about half a glass)
  • a teaspoon of baking powder

Method:

Melt the butter. In a separate bowl, combine egg and xylitol. Add flour and baking powder, then mix well.

Add melted butter and set aside for 30 minutes.

Fill in 3/4 of the madeleine mold. Bake for about 7 minutes at 200 degrees or in the Snack Collection Tefal for about 3 and a half minutes.

magdalenki

2 thoughts on “Magdalenki na redukcji”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *