Pyszny makaron z kurczakiem, szpinakiem i boczniakiem z kozim serem. Kuchnia włoska też może być fit! Wypróbuj przepis już dziś!
Składniki na 2 porcje:
- 100g makaronu durum
- tacka boczniaków około 200g
- pierś z kurczaka 300g
- 100 g świeżego szpinaku w liściach
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- ser kozi 50g
- łyżka oliwy z oliwek, kiełki groszku
Wykonanie:
Makaron ugotuj al’dente w osolonej wodzie. Posiekaj cebulę, czosnek, boczniaki, kurczaka. Szpinak opłukaj i osusz. Na oliwie z oliwek podsmaż cebulę, czosnek. Dodaj kurczaka. Podsmaż. Dodaj boczniaki. Smaż. Dopraw solą, pieprzem. Dodaj szpinak. Smaż. Następnie dodaj kozi ser, doprowadź do jego roztopienia. Duś, aż grzyby zmiękną. Podawaj z makaronem i kiełkami groszku.