——–For English scroll down——–
Mała i słodka przekąska do kawy, idealna na redukcji. Ekspresowa w przygotowaniu. Należy jedynie zaopatrzyć się w formę do magdalenek.
Składniki na około 16 sztuk:
- 80g masła (około 8 łyżek)
- jajo
- 40g ksylitolu lub erytrytolu
- 75g mąki orkiszowej (około pół szklanki)
- łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Rozpuścić masło. W oddzielnym naczyniu wymieszać jajo i ksylitol. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dobrze wymieszać.
Dodać rozpuszczone masło i odstawić na 30 minut.
Wypełnić 3/4 formy na magdalenki. Piec około 7 minut w 200 stopniach lub w urządzeniu typu Snack Collection Tefal około 3 i pół minuty.
Fit Madeleines
Ingredients:
- 80g of butter (about 8 tablespoons)
- egg
- 40g of xylitol or erythritol
- 75g of spelled flour (about half a glass)
- a teaspoon of baking powder
Method:
Melt the butter. In a separate bowl, combine egg and xylitol. Add flour and baking powder, then mix well.
Add melted butter and set aside for 30 minutes.
Fill in 3/4 of the madeleine mold. Bake for about 7 minutes at 200 degrees or in the Snack Collection Tefal for about 3 and a half minutes.
Wyglądają ekstra.Przymierzam się do tych foremek z tefala i jak kupię to napewno wypróbuje 🙂
Świetnie! Czekam zatem na opinię jak smakowało 🙂