mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Przepis na mus czekoladowy bezmleczny, bezlaktozowy, bezglutenowy, wegetariański, wegański w pełni naturalny. Przepis w trendzie kuchni raw, czyli tylko surowe składniki. Nieważne!

Ważne, że mus jest idealnie czekoladowy, perfekcyjnie aksamitny i słodki! A jego wykonanie zajmie Ci 2 minuty. Zachwyci każdego łasucha. To taki budyń czekoladowy bez gotowania.

 Mus jest idealny kiedy awokado jest mięciutkie, a skórka bananów pokryła się brązowymi plamkami, czyli są bardzo słodkie

Składniki:

  • dojrzałe awokado
  • banan poplamiony na brązowo (mocno dojrzały)
  • 1 łyżka prawdziwego kakao
  • kilka łyżek wody mineralnej dla uzyskania ulubionej konsystencji
mus czekoladowy
Mój banan nie aż tak dojrzały

Wykonanie:

Myjemy awokado i banana.

Awokado przekrawamy na pół, jeśli  jest dojrzałe to miąższ łatwo oddzieli się od skórki. Usuwamy pestkę i wyciągamy miąższ.

Banany obieramy ze skórki.

Blendujemy wszystkie składniki z dodatkiem wody. Gotowe!

budyń/ mus czekoladowy
Posyp płatkami migdałów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *