Przepis na mus czekoladowy bezmleczny, bezlaktozowy, bezglutenowy, wegetariański, wegański w pełni naturalny. Przepis w trendzie kuchni raw, czyli tylko surowe składniki. Nieważne!
Ważne, że mus jest idealnie czekoladowy, perfekcyjnie aksamitny i słodki! A jego wykonanie zajmie Ci 2 minuty. Zachwyci każdego łasucha. To taki budyń czekoladowy bez gotowania.
Mus jest idealny kiedy awokado jest mięciutkie, a skórka bananów pokryła się brązowymi plamkami, czyli są bardzo słodkie
Składniki:
- dojrzałe awokado
- banan poplamiony na brązowo (mocno dojrzały)
- 1 łyżka prawdziwego kakao
- kilka łyżek wody mineralnej dla uzyskania ulubionej konsystencji
Wykonanie:
Myjemy awokado i banana.
Awokado przekrawamy na pół, jeśli jest dojrzałe to miąższ łatwo oddzieli się od skórki. Usuwamy pestkę i wyciągamy miąższ.
Banany obieramy ze skórki.
Blendujemy wszystkie składniki z dodatkiem wody. Gotowe!