——–For English scroll down——–
Szybki przepis jak ukryć tofu w daniu z makaronem. Propozycja nie tylko dla wegan i wegetarian. Tofu to źródło dobrej jakości białka.
Składniki (2 porcje):
- makaron ryżowy 100g suchego
- tofu 100g
- orzeszki ziemne 2 łyżki
- świeża lub mrożona zielona fasolka szparagowa około 200g
- cebula
- ząbek czosnku
- łyżeczka tartego imbiru
- sos teriyaki 3 łyżki
- sezam
- łyżeczka oleju rzepakowego
Składniki sosu: 2 łyżki oleju sezamowego, łyżka syropu klonowego, 5 łyżek sosu sojowego, chilli, szczypiorek.
Wykonanie:
Tofu pokrój w kostkę, zamarynuj w sosie teriyaki. Ugotuj fasolkę we wrzącej i osolonej wodzie około 5 minut. Odstaw z ognia, wrzuć do garnka makaron ryżowy na około 3 minuty. Odcedź.
Wymieszaj składniki sosu. Odstaw na bok.
Posiekaj cebulę. Imbir i czosnek zerzyj na tarce. Na patelni lub w woku podpraż orzechy ziemne. Odsuń na bok patelni. Na oleju zeszklij cebulę, czosnek, imbir. Dodaj odcedzone tofu. Smaż około 5 minut. Dodaj fasolkę i makaron. Podgrzej około 2 minuty. Zalej sosem. Wymieszaj.
Podawaj posypane sezamem.
Tofu Pasta
Ingredients:
- rice noodles 100g
- tofu 100g
- 2 tbsp peanuts
- fresh or frozen green beans 200g
- onion
- clove of garlic
- a teaspoon of grated ginger
- 3 tbsp teriyaki sauce
- sesame
- teaspoon rapeseed oil
Ingredients for the sauce:
2 tablespoons of sesame oil, a tablespoon of maple syrup, 5 tablespoons of soy sauce, chilies, chives.
Method:
Cut tofu into cubes and marinate in teriyaki sauce. Cook the beans in boiling and salted water for about 5 minutes. Set aside from the heat. Put rice noodles in the pan for about 3 minutes. Strain the water from your pasta.
Mix the ingredients for the sauce. Set aside.
Chop the onion. Grate the ginger and garlic. Roast peanuts in a pan or wok. Set aside in the pan. Fry onion, garlic and ginger in oil. Add strained tofu. Fry for about 5 minutes. Add beans and pasta. Heat for about 2 minutes. Pour the sauce and mix it.
Sprinkle with sesame seeds. Your dish is ready!