Przepis na chrupiące gofry bez cukru na mące z cieciorki. Sztos przepis. Wypróbuj już dzisiaj. Słodkie a bez cukru i nie tuczą!
Składniki:
- około 6 łyżek mąki orkiszowej
- szklanka mąki z cieciorki (ona gwarantuje chrupkość, można też użyć mąki kukurydzianej)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jaja
- 3 łyżki mleczka kokosowego zestalonego lub ubite 3 łyżki części płynnej
- 3 łyżki ksylitolu lub erytrytolu
- szklanka wody gazowanej
Wykonanie:
Wymieszaj suche składniki. Ubij ksylitol z mlekiem kokosowym, dodaj jaja, ubij. Dolej wodę gazowaną. Następnie dodaj wszystkie pozostałe suche składniki.
Rozgrzej gofrownicę. Wylewaj chochelką ciasto. Nie zaglądaj w trakcie pieczenia. Piecz około 5 minut lub dłużej, w zależności od mocy sprzętu. Studź na kratce.
Wychodzą idealnie chrupiące gofry bez cukru. Dowolne dodatki na wierzchu.