——–For English scroll down——–
Smażony makaron udon w pysznym sosie z zielonym groszkiem i krewetkami.
Składniki (2 porcje):
- makaron udon 100g suchego (dostępny w Selgros)
- krewetki 300g
- orzeszki ziemne 2 łyżki
- mrożony groszek około 200g
- pędy bambusa
- cebula
- ząbek czosnku
- łyżeczka tartego imbiru
- chilli
- sezam
- łyżeczka oleju rzepakowego
- 5 łyżek sosu sojowego
Wykonanie:
Posiekaj cebulę. Imbir i czosnek zerzyj na tarce. Na patelni lub w woku podpraż orzechy ziemne. Odsuń na bok patelni. Na oleju zeszklij cebulę, czosnek, imbir, chilli. Dodaj krewetki. Smaż. Dodaj groszek, pędy bambusa i makaron. Podgrzej około 3 minuty. Zalej sosem sojowym. Wymieszaj.
Podawaj posypane sezamem.
Noodles with shrimps
Ingredients:
- udon noodles 100g
- shrimps 300g
- 2 tbsp peanuts
- frozen peas 200g
- bamboo shoots
- onion
- clove of garlic
- a teaspoon of grated ginger
- chili
- sesame
- teaspoon rapeseed oil
- 5 tablespoons of soy sauce
Method:
Chop the onion. Grate the ginger and garlic. Roast peanuts in a pan or wok. Set aside in the pan. Fry onion, garlic, chili and ginger in oil. Add shrimps. Fry.
Add peas, bamboo shots and noodles. Heat for about 3 minutes. Pour the sauce and mix it.
Sprinkle with sesame seeds. Your dish is ready!