Smakują lepiej, niż te z Mc Donald’s i Starbucks. Potrójnie czekoladowe bez dodatku cukru.
Składniki:
- 100 g mąki orkiszowej tortowej
- 60g mąki żytniej
- 20g mąki kokosowej
- 35g kakao
- 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
- 125g masła
- jajo
- 80 g erytrytolu
- 90g rodzynek
- tabliczka mlecznej czekolady
- tabliczka gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Masło rozetrzyj z erytrytolem na gładką masę przy użyciu tłuczka lub miksera. Dodaj jajo.
Wymieszaj suche składniki.
Czekolady posiekaj na drobną kostkę.
Wymieszaj suche składniki oraz czekoladę i rodzynki z utartym masłem. Ma powstać sypka masa.
Sklej rękami kulki. Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszcz łyżką lub dłonią.
Piecz w temperaturze 170 stopni góra-dół 11 minut.
Studź na kratce. Pozwól im ostygnąć, a najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy spędzą noc pod bawełnianą ściereczką.