Meat ballsy, czyli klopsy

Pyszne meat ballsy, czyli klopsy w sosie pomidorowym z makaronem, zapiekane w piekarniku. Wypróbuj ten pyszny przepis już dziś!

Składniki:

  • mięso mielone: mieszanina wieprzowego i wołowego
  • czosnek
  • jajo
  • marchew
  • natka pietruszki
  • passata pomidorowa
  • przyprawy: cząber, sól, pieprz, zioła dalmatyńskie, wędzona papryka
  • ugotowany makaron
  • parmezan do potarcia na wierzchu
meat ballsy

Wykonanie:

meat ballsy

Mięso mielone, doprawione ziołami, wędzoną papryką, ziołami dalmatyńskimi, ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę, tarta marchew na cienkich oczkach, 1 jajo, sól, pieprz. Wymieszaj składniki i wyrób mięso. Uformuj kule równej wielkości. Meat ballsy rozłóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze.

meat ballsy

Klopsy zapiekaj w 200 stopniach około 15 minut z termoobiegiem. Następnie zalej meat ballsy passatą pomidorową, dopraw ziołami. W tym czasie ugotuj makaron.

Zapiekaj jeszcze 10 minut. Podawaj z makaronem, potrzyj parmezanem.

Pyszne meat ballsy, czyli klopsy w sosie pomidorowym z makaronem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *