makaron z kurczakiem, szpinakiem i boczniakiem

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i boczniakiem

Pyszny makaron z kurczakiem, szpinakiem i boczniakiem z kozim serem. Kuchnia włoska też może być fit! Wypróbuj przepis już dziś!

Składniki na 2 porcje:

  • 100g makaronu durum
  • tacka boczniaków około 200g
  • pierś z kurczaka 300g
  • 100 g świeżego szpinaku w liściach
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • ser kozi 50g
  • łyżka oliwy z oliwek, kiełki groszkumakaron z kurczakiem, boczniakiem i szpinakiem

Wykonanie:

Makaron ugotuj al’dente w osolonej wodzie. Posiekaj cebulę, czosnek, boczniaki, kurczaka. Szpinak opłukaj i osusz. Na oliwie z oliwek podsmaż cebulę, czosnek. Dodaj kurczaka. Podsmaż. Dodaj boczniaki. Smaż. Dopraw solą, pieprzem. Dodaj szpinak. Smaż. Następnie dodaj kozi ser, doprowadź do jego roztopienia. Duś, aż grzyby zmiękną. Podawaj z makaronem i kiełkami groszku.

Już dziś wypróbuj przepis na makaron z kurczakiem, szpinakiem i boczniakiemmakaron z kurczakiem, szpinakiem i boczniakiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *