Fit biszkopt z owocami

——–For English scroll down——–

Ciasto o smaku lata. Delikatny jak chmurka biszkopt z fit składników bez użycia cukru i zwykłej mąki.

Przed Wami sposób na idealnie puszysty biszkopt metodą mojej Mamy. 15 minut miksowania i gotowe.

Składniki:

(na tortownicę o średnicy 26cm)

  • 100g mąki ryżowej
  • 50g mąki orkiszowej
  • 5 jajek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100g zmielonego na puder erytrytolu (zerokaloryczny słodzik)
  • owoce sezonowe: tu rabarbar
składniki biszkoptu

Wykonanie:

Wykonanie tego biszkoptu jest dziecinnie proste. Całe jaja ubij ze zmielonym erytrytolem przez 15 minut. Pilnuj czasu z zegarkiem w ręku, ponieważ dzięki temu biszkopt będzie idealnie puszysty jak chmurka.

Następnie dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce, mąkę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszaj delikatnie łopatką, już nie mikserem.

fit biszkopt z owocami

Piekarnik rozgrzej do 170 stopni. Spód blaszki wyłóż papierem do pieczenia. Przygotuj owoce. Rabarbar obierz, pokrój w kostkę. Posyp 2 łyżkami słodzika żeby owoc puścił nadmiar wody. Możesz także użyć innych sezonowych owoców (truskawki, borówki).

Ciasto przelej do formy. Na wierzchu posyp owocami.

Piecz w 170 stopniach (góra-dół) przez 40 minut.

fit biszkopt z owocami

Gotowe

puszysty fit biszkopt z owocami
fit biszkopt z owocami
fit biszkopt z owocami

English version

Sponge cake with seasonal fruits

Perfectly fluffy sponge cake based on the recipe from mother. Only 15 minutes of mixing and the cake is ready.

Ingredients:

  • 100g rice flour
  • 50 g of spelt flour
  • 5 eggs
  • 1 teaspoon of baking powder
  • 100g of erythritol grounded to a powder (zero-calorie sweetener)
  • seasonal fruits: e.g. chopped rhubarb (sprinkle with 2 tablespoons of erythritol, it will draw water out of the fruit)

Method:

It’s very simple recipe of sponge cake. Beat the eggs with grounded erythritol for 15 minutes. Watch the clock, so the sponge cake will be perfectly fluffy like a cloud.

Mix the flour and baking powder. Add flour gradually to beaten eggs. Mix gently with a silicone paddle, no longer a whisk mixer.

Preheat the oven to 170 degrees up / down. Put the bottom of the tin on baking paper, leave the sides without anything. Prepare fruits. Peel the rhubarb, cut into cubes. Sprinkle with 2 tablespoons of erythritol to draw water out. You can also use other seasonal fruits e.g. strawberries, blueberries.

Put the mass into the mold. Sprinkle with fruits on top.

Bake at 170 degrees up / down about 45 minutes until golden.

Ready!

fit sponge cake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *