Fasola po bretońsku na szybciocha

Fasolka po bretońsku na szybciocha

Wersja fit tradycyjnej fasolki po bretońsku, do zrobienia w 15 minut. Pyszna fasolka po bretońsku na szybciocha.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 puszki białej fasoli
  • 1 cebula
  • czosnek
  • pętko dobrej kiełbaski
  • 1 kartonik passaty pomidorowej
  • ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, sól, pieprz, wędzona papryka
  • masło klarowane

Dobrej jakości chleb żytni na zakwasie jako dodatek.

Wykonanie:

Na łyżeczce masła klarowanego podsmaż posiekaną cebulę, 2-3 ząbków czosnku. Dodaj posiekaną kiełbaskę. Smaż, podlej wodą. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, szczyptę papryki wędzonej. Dodaj odcedzoną fasolę. Chwilę gotuj. Zalej całość 1/2 kartonika passaty pomidorowej, dopraw solą, pieprzem, majerankiem. Gotuj jeszcze kilka minut, aż smaki się połączą. Fasolka po bretońsku na szybciocha gotowa!

Fasolka po bretońsku na szybciocha

Podawaj z chlebem żytnim.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *